Scroll to top

Ciolan cu crustă crocantă

Povestea Ciolanului la Gusteria Boutique Bistro

La Gusteria Boutique Bistro servim

un ciolan bavarez desăvârșit.

Nu ne crede pe cuvânt, gustă-l!

Pentru rezervare sună la

📞 0787 720 731

📍 Bd. Lascăr Catargiu 7.

ciolan Gusteria Butique Bistro
Ciolan cu crusta crocanta de la Gusteria Boutique Bistro

Scurt istoric

Pentru bucataria germană și austriacă, Ciolanul este un preparat tradițional. Numit Schweinshaxe în limba germană și Pork Knuckle în limba engleza, este considerat a fi o mâncare populară la îndemâna oricui.

Idea de a deschide Gusteria Boutique Bistro a pornit din multele noastre călătorii și experiențe culinare din întreaga lume. Prima întâlnire cu Ciolanul am avut-o la Munchen, Germania, locul care este considerat ca fiind originea, căci de acolo își poartă numele de Ciolan Bavarez.

Ne amintim și acum acel gust incredibil, pentru că am încercat mulți ani să-l replicăm în propria bucătărie. Nu puteam călători atât de des în Bavaria, pe cât de des ne aminteam de gustul ciolanului. Așa că am început să testăm rețete, ingrediente, metode de gătire și secrete ale bucătarilor germani.

Ciolanul la rotisor este ireprosabil. The best!

— Denisse S.

The pork knuckle is one of the most impressive dishes of all time !

— J. Perkins

Local Guide

Ciolanul e genial

— Mirela D.

Ciolanul de la Gusteria este rezultatul a multor ani de încercări.

Unul din ingredientele vedetă din mixul secret Gusteria este rozmarinul. Usor amar și iute, oferă un gust răsinos și o aromă unică. Deși un condiment mediteraian, rozmarinul este des întâlnit în bucătăria europeană.

Modul de preparare a Ciolanului de la Gusteria este diferit de cel clasic și este desăvârsit în ani de experiențe. Pentru inceput, ciolanul , care in medie are 1,5 kg se lasă în baiț cu mixul secret Gisteria timp de câteva zile. Urmează căteva ore (minim 5 ore) de gătit în vid. Doar după ce se termină procesul de gătire în vid, ciolanul este crestat și asezonat cu sare grunojoasă și rozmarin apoi rotisat până când șoriciul devine crocant. 

Mixul secret Gusteria conține mai multe condimente alese să ridice calițătile originale ale ciolanului și sa-i ofere gust și aromă unice. Este important de menționat faptul că ciolanul conține mult țesut conjunctiv și colagen, care adaugă aromă minunată și textura frageda atunci când carnea este gatită lent.

Ciolan Crocant de la Gusteria Boutique Bistro

În concluzie, însumând un timp de preparare de câteva zile, Ciolanul Gusteria are o carne fragedă, suculentă și aromată întro crustă crocantă. Servit cu 2 garnituri la alegere între varză murată calită, cartofi prajiți sau iahnie de fasole și însoțit de hrean proaspăt pregătit, Ciolanul Gusteria se topește în gură, oferind o experiență culinară desăvârșită pentru 2 sau 3 persoane.

Poftă Bună !

 

P.S. Meniul Gustria Boutique Bistro conține multe delicii. Pentru o experiență desăvârșită, alegeți orice din meniul Gusteria !

REZERVĂ și GUSTĂ un CIOLAN

ai parte de experiențe culinare desăvârșite

Related posts

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.